DENİZCİLİK KULÜBÜ “2018 GÜZ DENİZCİLİK KARİYER GÜNLERİ”

İSTANBUL ÜNİVERSİTESİ-CERRAHPAŞA

DENİZ ULAŞTIRMA İŞLETME MÜHENDİSLİĞİ

DENİZCİLİK KULÜBÜ “2018 GÜZ DENİZCİLİK KARİYER GÜNLERİ”

İstanbul Üniversitesi-Cerrahpaşa Deniz Ulaştirma İşletme Mühendisliği Denizcilik Kulübü tarafından organize edilen 2018 Denizcilik Güz Kariyer Günleri 20-21 Kasım 2018 tarihlerinde Mühendislik Fakültesi A Blok Konferans Salonunda Bölüm Başkanı Doç. Dr. Gökhan KARA başkanlığında gerçekleştirildi. Kariyer Günlerinin açılışı 20 Kasım saat 11:00’da Cumhuriyetimizin kurucusu Mustafa Kemal ATATÜRK, silah arkadaşları ve tüm aziz şehitlerimiz adına 1 dakikalık saygı duruşu ve ardından İstiklal Marşı ile yapıldı.

1. GÜN

Kariyer günleri kapsamında birinci günün ilk konukları Borealis Denizcilik A.Ş.’den Tanker Personel Müdürü Mehmet Emre YALÇIN ve Konteyner Personel Müdürü Murat ŞAHİN oldular. Şirket tanıtımıyla başlayan oturumda, şirketin gemi işletme kriterleri ve personel seçim politikaları üzerinde duruldu. Denizde emniyetin önemine değinilererek gemi hayatı anlatıldı. Son olarak Türk personelin emniyet konusuna yeterli önemi göstermesi ve bu konudaki eksiklerin giderilmesi gerektiğinin altı çizildi.

Saat 13.00 da başlayan günün ikinci oturumunda Medkon Lines adına Hat Müdürü Kaptan Murat KARAMAN ve İnsan Kaynakları Müdürü Aylin TOMAÇOĞLU öğrencilerle bir araya geldi. Şirket yapısı, filo yapısı ve şirketin faaliyet alanlarından bahsedildi. Çalışma ortamında işveren, yönetici ve işçi arasındaki ilişkinin başarısının şirket gelişimi açısından çok önemli bir unsur olduğuna değinildi. Ayrıca işe alım süreçlerinde nelere dikkat edildiği dile getirildi. Kariyer planı yaparken ‘neyi istediğimiz kadar neyi istemediğimizi bilmenin’ de gerekli olduğu vurgulandı.

Oturumlar katılımcılara plaketlerin takdim edilmesinin ardından toplu fotoğraf çekimi ile sonlandırıldı.

2. GÜN

Kariyer günlerinin ikinci günü de yoğun ilgiyle devam etti.

Günün ilk oturumu Turkon Holding'ten İnsan Kaynakları Direktörü Kenan CAVNAR, İnsan Kaynakları Uzmanı Tuğçe ÖZATA ile İşe Alım ve Organizasyonel Gelişim Şefi Esra Hande KESKİN'in katılımıyla gerçekleşti. Turkon Holding bünyesinde faaliyet gösteren şirketlerin tanıtımıyla başlayan oturum, uzun dönem staj programı “Future Team”’in anlatımıyla devam etti. Son olarak kariyer basamaklarini çıkarken izlenecek yol ve dikkat edilmesi gereken noktalar üzerinde duruldu.

Kariyer günlerinin son konukları YA-SA Denizcilik’ten oldu. Söyleşi şeklinde geçen oturumda Gemi Kiralama Müdürü Emrah İREM ve Sigortalar Sorumlusu Berkin ÖZCANLI öğrencilerin yönelttiği soruları cevaplandırdı. Bununla birlikte iş tanımları üzerinden gemi kiralama türlerinin özellikleri ve gemi kiralama süreçlerinde yasanmasi muhtemel vakalar üzerinde duruldu.

Katılımcılara plaket takdimi ile birlikte kariyer günleri tamamlandı.